Drikke Aloe Vera

Aloe Vera har gennem flere tusinde år været anset som en mystisk lægeplante.
Allerede aztekerne brugte planten som vidundermiddel mod mange sygsomme.
I folkemedicinen er den kendt for at afgifte og rense kroppen, sænke syreindholdet og regulere fedtindholdet i blodet.
I fælge moderne erkendelser har planten en positiv virkning på blodsukkerniveauet og fedtværdierne i blodet f. eks. Kolesterolniveauet.
Men: Aloe Vera er ikke bare Aloe Vera.
Den ægte Aloe Vera, aloe barbadensis, tilhører liljefamilien og dyrkes i tørre områder, primært i Mellem- og Sydamerika.
Aloe Vera´ens virkning afhænger i høj grad af forarbejdningen, og forskellene begynder allerede ved høsten. For at planten ikke skal tage skade, skal bladene helst skæres med hånd. Da bladenes overhud indeholder giftigt aloin, som beskytter planten mod dyr og har en afførende virkning hos mennesker, skal skallen skilles meget forsigtigt fra den indvendige bladgel.
Bladgelen er for øvrigt den mest værdifulde bestanddel i Aloe Vera. Den indeholder beviseligt flere end 150 vigtige indholdsstoffer, som f. eks. vitaminer, enzymer, polysaccharider og sporelementer. Denne enestående kombination af indholdsstoffer udfolder først sin helbredende virkning i stoffernes indbyrdes samspil.
Et af de vigtigste indhold stoffer er dog acemannan. Det har en positiv effekt på immunsystemet og reducerer betændelser og frie radikaler. Resultatet er, at iltforsyningen forbedres!
Lad os kigge lidt nærmere på, hvad der sker:
Blodet optager ilten i lungerne og transporterer det via blodbanerne ind i cellerne. De store blodbaner forgrener sig og bliver stadig mindre, helt ned til kapillærerne. Kapillærerne er for øvrigt de mindste blodkar. Der er dem, iltens overgang fra blodbanerne til cellerne finder sted.
Forkert ernæring, miljøbelastninger, stress og overbelastning svækker vores immunsystem. Frie radikaler har let spil og kan således forårsage betændelser i kroppen. Disse betændelsestilstande skader blodkarrene og resulterer i en fortykkelse af fine kapillærvægge. Når de svulmer op, indsnævres blodbanen, og blodlegemerne strømmer langsommere gennem kapillærerne, hvilket påvirker iltforsyningen.
Det er præcis her, Aloe Vera sæter ind. Aloe Vera reducerer indsnævringen på kapillærvæggene. Blodlegemerne strømmer igen hurtigere, og iltforsyningen forbedres. Gifte og affaldsstoffer transporteres derved hurtigere bort.
Nye studier peger på, at andre naturlige stoffer kan forbedre Aloe Veras virkning yderligere. Det drejer sig først og fremmes om silicium, men natlysolie og basiske mineraler har samme effekt.
Lad og først se lidt nærmere på silicium. Silicium er livsnødvendigt for kroppen og er strukturgivende element. Vi kender især silicium som kvartssand, som det forekommer i sten og beton. Silicium stabiliserer der menneskelige væv i kroppen. Som støtteelement styrker det knogler, hår , negle, bindevævet og også kapillærvæggene. Med tiltagende alder er der risiko for, at kapillærvæggene mister deres form og fasthed. De kan bogstaveligt talt falde sammen og blodstrømmen bliver afbrudt. I værste fald kan det resultere i slagtilfælde eller hjerteinfarkt. Silicium styrker og støtter kapillærvæggen og holder således blodbanerne smidige. Blodlegemerne kan derved lettere forsyne cellerne med ilt.
Silicium kan i sin grundform som kvartssand dog ikke optages af den menneskelige organisme. Men naturen byder på forskellige alternativer: En ideel vegetabilsk kilde er brændenælde. Den er rig på naturligt silicium, som mennesket bedre kan udnytte.
Den optimale iltforsyning afhænger ikke kun af kapillærerne, men og af blodets tilstand. Det er kun, når blodet er tilstrækkelig “flydende”, at der kan komme igennem de snævre kapillærer. Natlysolie med sine umættede fedtsyrer og basiske mineraler særdeles velegnet til at forbedre flydeevnen. Umættede fedtsyrer anses for at være blodfortyndende. De forhindrer, at blodlegemerne klæber sammen, og dermed at blodet “klumper”. Basiske mineraler understøtter de røde blodlegemers elasticitet, så de kan passere mere smidige gennem de små kapillærer. Begge dele øger blodets strømningshastighed og bidrager således til en optimal forsyning med ilt.
Lad og lige opsummere: At vores celler forsynes med ilt er en vigtig forudsætning for vores helbred og er med til at forebygge alvorlige sygdomme. Da Aloe Vera mindsker indsnævringerne, forbedres iltforsyningen. Silicium styrker blodkarrenes vægge og holder blodbanerne smidige. Natlysolie og basiske mineraler har en understøttende virkning.
Det, folkemedicinen har vidst i lang tid, er nu også blevet bekræftet af den moderne forskning.: Aloe Vera forbedrer din iltforsyning og dermed dit helbred — for ilt betyder liv. Stol på Aloe Vera !