For godt et halvandet år siden fik Kenneth installeret ZenseHome i sit hjem privat og snakkede herefter om systemet i en Living Smart udsendelse på DK4.

Nu er der gået et halvandet år, og derfor laver vi nu en opsummering på projektet!

Zensehome sparer strøm

Ideen i ZenseHome er, at du programmerer systemet til at styre lys og stikkontakter i huset, så du får en slags intelligent styring af elektronikken i hjemmet.

Dette indebærer blandt andet styring af lys i bestemte dagstimer, at slukke WiFi om natten og lignende ting. En af de ting, der tager rigtig meget strøm er nemlig ens standby forbrug om natten på TV der står på standby, internet der står tændt og lignende ting.

Du kan også programmere stikkontakter til at udføre bestemte opgaver – for eksempel lade et langt tryk skrue op og ned for lysstyrken ved en lampe og lignende.

Det er super brugervenligt og kan bruges af alle, da det blot styres fra en computer, og når det først er sat op passer det egentlig bare sig selv og har ikke brug for ret stor vedligeholdelse.

ZenseHome er ikke perfekt, dog; det kan være et problem for gæster, der ikke er vant til systemet, da stikkontakter og lignende rundt i huset jo kan være programmeret til forskellige ting. Det ville derfor være en fordel med en måde at kunne markere på stikkontakter, hvad de gør.

Alt dette ender selvfølgelig i en konklusion, om man har sparet penge med tiden; bruger man mindre strøm? Svaret er ja – se i udsendelsen hvor Kenneth sammenligner elforbruget i hans hjem over længere perioder med og uden ZenseHome!

Living Smart TV er Danmarks mest aktive og entusiastiske kanal om moderne forbrugerelektronik – se vores website på

Facebook:
Twitter:
Nyhedsmail:
Instagram.com/livingsmarttv