Frikadeller med kartoffelsalat – Se opskriften her:

Egentlig var det min far som lavede dellerne hjemme hos Familiefaren, men det ændrer ikke ved, at deller bare er en udødelig klassiker, som kan elskes og nydes i alle aldersgruppe – børn, unge og gamle tilbeder dellen som værende det eller helligste – og det er det måske også?

Subscribe på kanalen og du vil modtage ugens nye lækre madopskrift |

Opskrift til 4 personer:

Ingredienser:
500 g hakket svine- og kalvefars/oksefars – det er vigtigt det ikke er ren svinefars!
5 g salt
2 æg
1,5 dl sødmælk
1 stort løg
0,5 dl danskvand
2 spsk rasp – det bedste du kan opdrive!
0,5 tsk friskrevet muskat
0,5 tsk allehånde
friskkværnet peber
100 g smør (og noget ekstra hvis det er for lidt)

1 kg nye danske kartofler
en håndfuld radiser
3 forårsløg
1 fed hvidløg
1 bundt purløg
2 spsk hjemmelavet mayonnaise
4 spsk creme fraiche – så fed som din samvittighed tillader
2 spsk æbleeddike eller lignende
sukker
salt
friskkværnet peber

Sådan gør du:
Rør farsen sammen med salt og lad den hvile i 30 min. i køleskabet. Hvis du har travlt kan du sagtens blande farsen med det samme uden hviletid.

Riv løget fint, ikke noget med store stykker, og bland det sammen med farsen og resten af ingredienserne. Lad den hvile yderligere 30 min – kig evt. til den undervejs for at se om den har det godt. Fat nu en stor pande, og smid alt smørret på. Lad det bruse af og form nogle store deller med en ske. De må gerne se hjemmelavede ud og være uens. Steg dem nu ved middelsvag varme i ca. 10 min. på hver side.

Skrub eller pil kartoflerne og kom dem i letsaltet vand. Bring kartoflerne i kog, skru ned indtil kartoflerne koger let, og lad dem koge i ca. 10 min. eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne, skær dem i ikke alt for små stykker og stil dem herefter i fryseren eller køleskabet mens du tilbereder dressingen.

Skær radiserne i tynde skiver og læg dem i iskoldt vand. Hak forårsløg, hvidløg og purløg. Bland mayonaise, creme fraiche, eddike og smag til med sukker, salt og peber – dressingen må gerne være lidt sur/sød/salt i smagen.

Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen og gør efterfølgende det samme med løg og radiser.

Links:
Følg os på facebook
Følg os på instagram
Følg bloggen