Julias angst driller hende stadig lidt og hun vil gerne lære, hvordan hun kan give sig selv lov til at nyde livet uden dårlig samvittighed. Altså at kunne sætte sig selv i centrum.

Her kan du læse Julias brevkassespørgsmål:
Hej Sofia, først vil jeg sige at jeg synes din brevkasse med videooptagelse er meget inspirerende.

Jeg har været hårdt ramt af stress og angst de seneste år. Jeg har ikke fået medicin, da jeg har ønsket at lære at tackle tingene selv. Jeg har gået til psykolog og det var også fint.

Jeg har i dag rimelig styr på min angst. den driller stadig lidt når jeg ikke får passet på mig selv, spist rigtig, sovet nok, hvilet og haft tid til mig selv.

Jeg bor sammen med min kæreste, so har været sød og troet på mig i hele mit forløb. I min angst periode har jeg trøstespist meget og taget 15 kg på.

Nu står jeg et sted og vil gerne videre og tage næste skridt. Få det godt med min krop igen (havde helbredsangst, så har ikke været i god kontakt med min krop), min kæreste og jeg vil gerne have barn osv.

Jeg er rigtig dårlig til at passe på mig selv og lytte til mine behov, sætte grænser osv.

Har du et godt råd til, hvordan jeg lære at det er okay, at jeg er god ved mig selv og nyder livet. Jeg har helt glemt, hvordan jeg forkæler mig selv, hvad jeg skal spise og hvad jeg kan gøre af gode ting for mig selv. Det er som om at jeg kun føler jeg gør noget forkert når jeg prøver at nyde. Eks. solen skinner – tanke; åh nej, jeg kan få kræft af solen = jeg tør ikke nyder og snyder mig selv for noget, som jeg før i tiden blev glad af, nemlig sol og sommer.
En anden ting er, at jeg inden mit stress og angst kollaps – og også stadig tænker mig på alle andre før mig selv. Så hver gang jeg prøver at være noget for mig selv, så føler jeg at jeg svigter andre.

Hvordan lærer jeg at det okay at give slip på angsten og i stedet nyde livet og passe på mig selv og lytte til mig selv og min krops behov. Føler slet ikke at jeg kan huske hvad det vil sige at nyde og give sig hen og tro på det gode.

Mange hilsner
Julia