Efter forespørgsel fra Laila Larsen, viser en af vores mesterkokke her hvordan man laver en fedtfattig indbagt mørbrad. Til opskriften anvendes der forårsrulledej som alternativ til butterdej, da den ikke indeholder smør og derfor bidrager til en lækker men fedtfattig livret.

Opskrift

750 g mørbrad afpudset
6 ark forårsrulledej
6 skiver parmaskinke
100 gr. Svampe sousbice
½ dl. Olie til stegning

Mørbraden afpudses og brunes på en pande på alle sider, afkøles samt skæres halvt igennem på midten.
Dernæst laves svampe sousbice af 200 g mark champignoner, 50 g skalotteløg samt 1 fed hvidløg som køres i en foodprocessor og dernæst steges på en pande indtil væden er væk.
Der kommes 5 spsk svampe sousbice i udskæringen af mørbraden og den rulles derefter i parmaskinke. Dernæst rulles den i forårsrulle “ark” som på forhånd er penslet med æggehvider. Den indbagte mørbrad steges på en pande med olie og brunes på alle sider. Herefter kommes den i ovnen (stadig på stegepanden) i 15 min, hvor den vendes ca. hvert 4 min.

Når stegen er færdig stilles den på højkant med lidt køkkenrulle i bunden, således at evt saft/olie drypper af uden at blødgøre den sprøde dejskorpe.