Mums! Der er ikke noget som en omgang rigtig lækre frikadeller, præcis som mormor lavede dem! Kokken og REMA 1000 tilbyder denne gang en vejledning til en lækker opskrift på frikadeller! Du kan se hele opskriften nedenunder her, eller på vores hjemmeside, hvor frikadellerne anbefales serveret med kartoffelsalat og spidskål, lige her:

Ingredienser til fire personer:
Frikadeller:
1 mellemstort skrællet løg
1 æg
450 g SMAGFULD hakket. svine- og kalvekød 3-7%
½ dl rugmel (ca. 30 g)
1 tsk. groft salt
lidt peber
2 dl minimælk
2 tsk. flydende margarine til stegning

Spidskål-salat:
½ renset spidskål (ca. 300 g)
3 æbler uden kernehus (300 g)
1 mellemstort skrællet rødløg
3 forårsløg
100 g majskerner
25 g valnødder
2 spsk. hvidvinseddike
2 tsk. rapsolie
1 spsk. citronsaft
½ spsk. akaciehonning
1 tsk. groft salt
Peber

Kartoffelsalat:
800 g aspargeskartofler
1 tsk. groft salt — til kogning
1 mellemstort skrællet rødløg
100 g rensede radiser
1 bundt persille (ca. 10 stilke)
lidt frisk timian og purløg
3 spsk. rygeost (5% fedt)
6 spsk. Minimælk
Rør kødet sejt med 1 tsk. salt og rør herefter rugmel i sammen med løg og æg.
Rør væsken i lidt ad gangen og lad farsen hvile i køleskab mindst 1/2 time.
Form farsen til frikadeller.
Hæld lidt flydende margarine på en pande, varm op og brun straks frikadellerne i ca. 2 minutter på hver side.
Skru ned for varmen og steg frikadellerne færdige — ca. 4 minutter på hver side.
Frikadeller skal gennemsteges.
Spidskålen skæres i tynde strimler, rødløg skæres i skiver og halveres, æblerne skæres i tynde både og forårsløg i tynde ringe.
Tilsæt majskernerne.
Dressing af hvidvinseddike, olie, citronsaft, honning, salt og peber røres sammen og vendes over salaten.
Der drysses med grofthakkede valnødder.
Vask kartoflerne grundigt rene for jord og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 10-15 min. til de er møre.
Rens radiserne og skær dem i skiver.
Rør dressingen sammen af finthakket rødløg, finthakket purløg, finthakket persille, rygeost og mælk.
Smag til med frisk timian og lidt peber.
Vend herefter kartofler og radiser i dressingen.
Og et lille ekstra tip til de eventyrlystne: Spidskålen kan erstattes med andre af sæsonens kåltyper, som eksempelvis savoykål.
Du kan selvfølgelig altid finde en masse flere lækre opskrifter på vores YouTube kanal, hvor vi udfolder det store madunivers kendt fra REMA1000s website. Kokken guider dig altid igennem opskriften, og vi anbefaler en lækker omgang tilbehør, men du kan selvfølgelig altid lade dig inspirere og gå på eventyr i dine egne kreationer!

Lidt om REMA 1000:
REMA 1000s historie begynder i Norge, for mere end 60 år siden. Nu er det mange år siden, og REMA 1000 er gået fra en lille købmandsbutik, til i 2012 for 72 milliarder og beskæftigede omkring 34.000 mennesker. Det er vore stærke værdier og vort værdigrundlag, der driver os.

Der er en helt specifik grund at REMA 1000, hedder det vi hedder. I REMA’s første år havde man et vareprogram på mellem 500 og 600 varenumre. Men for at kunne leve op til kundernes behov, så valgte man hurtigt, at sortimentet skulle være endnu bredere. I 1980 voksede vareprogrammet derfor til 1000 varenumre. Og så fik dagligvarekæden det navn, som i dag er kendt og anerkendt i hele Skandinavien, REMA 1000.

I 1994 åbnede den første REMA 1000 butik i Danmark. Og siden er det blevet til mange butiksåbninger på dansk grund, så der i dag er flere end 250 danske REMA 1000 butikker. Målet er, at der inden for en årrække er 300 REMA 1000 butikker i Danmark.
Vi håber at du har lært lidt nyt i køkkenet med vores madopskrift og video, og at du kommer til at nyde en lækker omgang frikadeller — uanset om du vælger vores foreslåede tilbehør eller familiens favorit! Vi ses næste gang!