En roastbeef kan være super svær at lave, men nu går REMA 1000s kok igennem en nem og simpel måde at lave en lækker og saftig roastbeef. Opskriften har vi skrevet ud herunder, hvor vi også kommer med et forslag til en portvins- og rosmarinsauce, der smager fænomenalt godt til roastbeef. Du kan printe opskriften herfra, eller finde den på vores mad univers på hjemmesiden her:

Ingredienser til fire personer:
Roastbeef:
1 Roastbeef ca. 700-900 g SMAGFULD Ungkvæg
Salt og peber
SMAGFULD roastbeef drysses med salt, peber og gnides evt. med hvidløg.
Brunes på pande med lidt fedtstof i ca. 10 min ved kraftig varme.
Steges videre i ovn i 40-50 min. ved 150 grader. (Centrumstemperatur 55-58 grader).
Lad stegen hvile indpakket i ca. 15 min. inden det skæres ud i tynde skiver.

Sauce:
1 spsk. smør
3 forårsløg
2 dl. rødvin
2 dl. portvin
2½ dl. oksekødsbouillon
1 kvist frisk rosmarin
3 spsk. smør

Smelt 1 spsk smør i en stor gryde. Tilsæt hakkede forårsløg og svits dem til de er møre, ca. 3 min.
Rør portvin og rødvin i. Koges igennem i 5 min. Tilsæt bouillon og rosmarin og lad saucen koge ind til ca.1/3.
Fjern saucen fra varmen. Rør gradvist smørret i, til det er smeltet.
Rør hakket rosmarin i og smag til med salt og peber.
Serveres med kartofler, evt. kartoffelmos med årstidens grøntsager.

Du kan selvfølgelig se, høre og læse flere mad opskrifter her på vores YouTube kanal, lidt efter hvad du nu er sulten efter. Uanset om du har lyst til traditionelt dansk mad, en asiatisk inspireret wok eller noget helt tredje, så præsenterer REMA 1000 og kokken et kæmpe mad univers på YouTube og hjemmesiden, hvor du kan finde opskrifter, tips og inspiration til det hele — og så guider vi dig trin for trin igennem opskrifterne, så selv de svære retter bliver som en leg at lave.

Lidt om REMA 1000:
REMA 1000s historie begynder i Norge, for mere end 60 år siden. Nu er det mange år siden, og REMA 1000 er gået fra en lille købmandsbutik, til i 2012 for 72 milliarder og beskæftigede omkring 34.000 mennesker. Det er vore stærke værdier og vort værdigrundlag, der driver os.

Der er en helt specifik grund at REMA 1000, hedder det vi hedder. I REMA’s første år havde man et vareprogram på mellem 500 og 600 varenumre. Men for at kunne leve op til kundernes behov, så valgte man hurtigt, at sortimentet skulle være endnu bredere. I 1980 voksede vareprogrammet derfor til 1000 varenumre. Og så fik dagligvarekæden det navn, som i dag er kendt og anerkendt i hele Skandinavien, REMA 1000.

I 1994 åbnede den første REMA 1000 butik i Danmark. Og siden er det blevet til mange butiksåbninger på dansk grund, så der i dag er flere end 250 danske REMA 1000 butikker. Målet er, at der inden for en årrække er 300 REMA 1000 butikker i Danmark.
Vi håber at du har lært lidt nyt i køkkenet med vores madopskrift og video, og at du har fået lavet en helt fantastisk roastbeef! Vi ses næste gang!