(Sendt d. 20. august 2014 i TV2-Nyhederne)

Jeg har i længere tid været kritisk overfor alle sundhedstjek regeringen vil have implementeret eller Kræftens Bekæmpelses udmeldinger om at de ønsker tidligere diagnosticering af kræft, men det er første gang medierne bringer akademiske kilder der beviser og peger på rigtigheden af mine antagelser (om at medicinalbranchen står bag disse for at kunne øge indtjeningen), så derfor har jeg valgt at uploade dette indslag.

• Eksperter: Helbredstjek vil sende flere raske på medicin
• Hækkerup afviser eksperters kritik af sundhedstjek
“Selv om forskningen siger det modsatte, fastholder sundhedsministeren, at regeringens helbredstjek får folk til at leve længere.”

I skarp og skærende kontrast til:
Sunde borgere koster kassen – Sunde borgere en økonomisk ulempe

Så hvis det er en økonomisk ulempe for samfundet med borgere der lever længere, hvorfor så gå imod BÅDE samfundets økonomiske interesser SAMT den videnskabelige forskning, som siger det modsatte? Dette er – efter min mening – yderligere en grund at det netop ikke er hverken folks sundhed, levealder, eller samfundets økonomiske interesser der er i spil i dette politiske udmelding, men udelukkende medicinbranchens.

Denne sag er blot en ud af mange som viser hvor i høj grad virksomhedder tilgodesedes i statslig regi, end videnskaben, statens økonomi eller vigtigst af alt, borgernes egne interesser. Men går den, så går den. Hvis vi kan komme afsted med giftpillen pakket pænt ind i flot farverig glitrende papir så borgerne er villige til at tage den, så går den.

Nå ja, og så dydfølt tak til TV2 samt Politiken, at for en gang skyld at bringe begge vinkler på en historie, ikke kun den eliten, staten eller regeringsmagten vil pådutte os.

• Overkill – An avalanche of unnecessary medical care is harming patients physically and financially.
• Health MOTs: Result in “Over diagnosis, Overtreatment and Benefits Big Pharma”
• General health checks in adults for reducing morbidity and mortality from disease
“General health checks did not reduce morbidity or mortality, neither overall nor for cardiovascular or cancer causes, although the
number of new diagnoses was increased.”
• Health screening: top doctors attack ‘scare tactics’ by private companies

Mht. problematikken omkring for tidlig diagnosticering af kræft:
• Cancers Can Vanish Without Treatment, but How?
“But now, he added, it is becoming increasingly clear that cancers require more than mutations to progress. They need the cooperation of surrounding cells and even, he said, “the whole organism, the person,” whose immune system or hormone levels, for example, can squelch or fuel a tumor.”
• Kvinder gøres til kræftpatienter uden grund
“Hvert tredje tilfælde af brystkræft hos kvinder i alderen 50-69 år vil aldrig sprede sig eller udvikle sig til en livstruende sygdom. Alligevel bliver kvinderne opereret eller behandlet med stråler og kemoterapi.”
• Peter Gøtzsche på side 186 i bogen Dødelig medicin og organiseret kriminalitet:
“Jeg har helt sikkert kræft, fordi kræft kan påvises hos alle os, der er over 50, hvis vi bare bliver undersøgt grundigt nok. Men jeg foretrækker ikke at vide det, da jeg ikke har en ‘sygdom’, og da behandling af disse pseudocancere ikke er harmløs.”
• Concept Cancer without disease
“Many of us may have tiny tumours without knowing it. In fact, autopsies of individuals who died of trauma often reveal microscopic colonies of cancer cells, also known as in situ tumours.”